Oldalak

2011. június 17.

Merkúr fülbevaló és medál - Jáde

 


Tutorial:
Készítette:
Jáde



(Itt a további bejegyzések gombra kattintva olvasható.)






Gondoltam kipróbálom a Herringbone technikát két ásványgolyó együttes befoglalásával is. Így született meg a Merkúr füli és a hozzá tartozó medál.
A teljes szett elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe. A füli teljes hossza akasztóval együtt 4,5 cm, a medálé ugyanennyi.

Hozzávalók

(Fülbevaló)
2 x 4,5 cm hosszúságú 0,8 mm-es félkemény drót
2 x 28 cm hosszúságú 0,6 mm-es lágy drót
2 x 1 db készen vásárolt füli akasztó vagy 2 x 6 cm hosszúságú 0,8 mm-es félkemény drót
2 x 1 db 8 mm átmérőjű ásványgolyó (tigrisszem)
2 x 1 db 4 mm átmérőjű ásványgolyó (tigrisszem)

(Medál)
5,5 cm hosszúságú 0,8 mm-es félkemény drót
60 cm hosszúságú 0,6 mm-es lágy drót
1 db 8 mm átmérőjű ásványgolyó (tigrisszem)
1 db 6 mm átmérőjű ásványgolyó (tigrisszem)

(A szükséges drótmennyiségek a ténylegesen felhasznált mennyiségeket jelölik. Így érdemes néhány cm-rel hosszabbat levágni, ez egyben a hajlítást is megkönnyíti.)


Szükséges eszközök
Oldalcsípőfogó
Laposfogó
Kúposfogó



Az elkészítés menete

(Fülbevaló)
Törjük vissza a 4,5 cm hosszúságú 0,8 mm-es drótunk egyik végét kb. 0,4 cm hosszan. Laposfogónk segítségével lapogassuk egészen egymáshoz a szárakat. Fűzzük fel a két ásványgolyót, majd a 0,6-os drót rögzítését követően hajlítsuk meg a Herringbone mintát úgy, hogy a visszatört szárat hátul átfogva, a fülbevaló aljáig érjen a minta. A Herringbone minta meghajlításához a Technikák c. oldalon, a Herringbone technika c. résznél találtok további segítséget. Ennek a fülbevalónak a különlegessége abban rejlik, hogy az általánosan Herringbone technikával befoglalt egy ásványgolyó helyett, kettőt kell felfűznünk, és befoglalnunk. A 0,6 mm-es drótot a minta fölött rögzítsük kétszeri körbetekeréssel, majd vágjuk le a fölösleges 0,6 mm-es drótvéget. Ügyeljünk arra, hogy a drótot egészen az ékszer belsejében vágjuk el, nehogy a későbbiek során beleakadjon ruhánkba, vagy megsértse bőrünket. A 0,8 mm-es drótot is rövidebbre vághatjuk – ha túl hosszú maradt -, a lényeg hogy egy kb. 1,3 cm hosszú szakasz maradjon a felakasztást szolgáló karika meghajlítása céljából. Hajlítsuk meg a karikát, majd akasszuk fel a készen vásárolt, illetve a saját készítésű füli akasztóra. A füli akasztó meghajlításához az Alapelemek c. oldalon, a Füli akasztó c. részben találtok részletes útmutatót.

(Medál)
A medál elkészítése a fülbevalóéval azonos, abban különbözik csak, hogy hosszabb szakaszon kell a Herringbone mintát meghajlítanunk, illetve hogy a felakasztást szolgáló karikát a füliéhez képest merőleges síkban kell kialakítanunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése