Oldalak

2011. október 30.

Tűzkarika medál - Jáde (Ring of fire pendant pattern)


(Itt a további bejegyzések gombra kattintva olvasható.)

A nemrégiben meglátogatott ásványbörzén szerzett másik remek zsákmány ez a középen lyukas, kör alakú lapos ásványérme, amelyet azért választottam, mert különlegesebbnél különlegesebb módon lehet őket befoglalni. Ezen ötleteim közül az első a Tűzkarika medál.

A medál amilyen különlegesnek tűnik, olyan egyszerűen elkészíthető, kb. 1 óra alatt. Az ékszer akasztóval mért teljes hossza 4 cm.

Hozzávalók
80 cm hosszúságú 0,8 mm-es lágy drót
50 cm hosszúságú 0,4 mm-es lágy drót
1 db 3 cm átmérőjű középen lyukas ásványérme (átfúratlan)


Szükséges eszközök
Oldalcsípőfogó
Laposfogó
Kúposfogó


Az elkészítés menete

Néhány esetben könnyebb szavakkal elmagyarázni egy ékszer elkészítésének módját, azonban ennél a darabnál úgy döntöttem, beszéljenek inkább a képek helyettem. És hogy a fényképeknél még átláthatóbb leírást adjak, ezúttal egyfajta sablon formájában osztom meg veletek az elkészítés folyamatát, amelyen az ékszer színére eső drótszálakat folyamatos, míg az ékszer hátoldalára esőket szaggatott vonal jelez.

Hurkoljuk át a 80 cm hosszúságú 0,8 mm-es drótdarabunk közepével az ásványérmét az első ábra útmutatója szerint, majd folytassuk a körbefoglalást a további sablonok alapján. A virágszirmok tökéletes formáinak elérése érdekében, illetve az esetleges görbe drótszálak kiegyengetése céljából nyugodtan vegyük segítségbe a laposfogónkat.


A nyolcadik ábra alapján hajlítsunk kezünkkel, illetve a forma tökéletesítése érdekében kúposfogónkkal, egy-egy ellentétes irányú, de tökéletesen egybevágó ovális formát, amelyek záródási pontjánál a 0,8 mm-es drótvégeket vágjuk le. Ügyeljünk arra, hogy elég nagy, de még esztétikus akasztót hajlítsunk. Végül az 50 cm hosszúságú 0,4 mm-es drótdarabunkkal tekerjük körbe együtt a két ovális formát az akasztó nyakától kiindulva, és ugyanide visszaérkezve az ékszer ellenkező oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése