Oldalak

2011. október 30.

Ambrózia füli - Jáde (Ragweed earrings pattern)


(Itt a további bejegyzések gombra kattintva olvasható.)
Az Ambrózia fülbevaló egy nagyon egyszerű technikával készített, de a csodálatos ásványgolyók miatt mégis egy számomra pompázatos darab. Egyből készítettem belőle két változatot is, mert nem tudtam dönteni az ásványgolyók között. Remélem nektek is tetszenek. J

A fülbevaló elkészítése kb. fél órát vesz igénybe, és nyugodt szívvel ajánlom abszolút kezdőknek is. Az ékszer teljes hossza akasztóval mérve 5,3 cm.

Hozzávalók

Piros - barna változat
2 db 12 cm hosszúságú 0,8 mm-es félkemény (vagy annál kicsit keményebb) drótdarab
2 db 3 mm átmérőjű ezüstszínű fém golyó
2 db korong alakú ezüstszínű fém köztes
1 db hordó alakú ezüstszínű fém köztes
2 db 6 mm átmérőjű ásványgolyó (korall)
2 db 8 mm átmérőjű ásványgolyó (térképjáspis)

Kék - barna változat
2 db 12 cm hosszúságú 0,8 mm-es félkemény (vagy annál kicsit keményebb) drótdarab
4 db 3 mm átmérőjű ezüstszínű fém golyó
2 db hordó alakú ezüstszínű fém köztes
2 db 4 mm átmérőjű ásványgolyó (térképjáspis)
2 db 6 mm átmérőjű ásványgolyó (térképjáspis)
1 db 8 mm átmérőjű ásványgolyó (türkinit)

Szükséges eszközök
Oldalcsípőfogó
Kúposfogó

Az elkészítés menete

Kúposfogónk hegyén hajlítsunk karikát a 12 cm hosszúságú 0,8 mm-es drótdarabunk tetszőleges végére, majd törjük vissza a karika tövénél függőlegesre. Hajlítsuk meg a drótdarabot kör alakúra úgy, hogy az egyik végére hajlított karika is belesimuljon a karikába, ne álljon ki belőle. Ezt azért hangsúlyozom, mert ez határozza meg a drót meghajlításának irányát. Fűzzük fel a golyókat a megfelelő sorrendben, vezessük át az egyenes drótvéget a másik drótvég karikáján, majd hajlítsunk erre a drótvégre is karikát kúposfogónk hegyén, de a másik kiskarika síkjára merőlegesen, és az ékszer vázkarikájával azonos síkban, de ellentétes irányban. Így a két kiskarika tökéletesen egymásba szorul, és megakadályozza a vázkarika szétnyílását.


Az Alapelemek c. oldalon a Füliakasztó c. részben találtok útmutatást a füli akasztó elkészítéséhez. Hajlítsuk meg, majd a füli akasztó karikájának oldal irányú elhajlításával fűzzük fel rá a másodjára hajlított kiskarikát, de figyeljünk arra, hogy az először hajlított karika záródási pontja az ékszer hátoldalára essen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése