Oldalak

2011. június 16.

Medál - Boda Szilviától


Tutorial:
Készítette:

(Magyarul a további bejegyzések gombra kattintva olvasható.)




Anyagszükséglet:

- 1db kb 2 cm átmérőjű cabochon (furat/lyuk nélküli kő/gyöngy, az egyik oldala sima legyen)
(cabochon: olyan drága kő, melyet nem alakítottak hasítással vagy fűrészeléssel, hanem természetes alakjában köszörültek és csiszoltak)
- sima gyöngyök és egy csepp formájú a díszítéshez
- használt drótvastagságok: 0,8 mm; 0,6 mm; 0,3 mm



1. lépés

Vágjunk a 0,8 mm-es drótból egy 15 cm-es és egy kb 6 cm-es (a lényeg, hogy legyen hosszabb a központi gyöngy kerületénél) darabot. A képen látható módon hajlítsuk meg a drótokat. (Minél nagyobb a központi gyöngyünk, annál hosszabb drótra lesz szükségünk.)









2. lépés

Vágjunk le egy kb 1 m hosszú darabot a 0,3 mm-es huzalból, hajtsuk félbe és csavarjuk fel mindkét alap formánkra. Ezután tekerjük meg hétszer a kerek formájú drót mindkét oldalán. Ez lesz a központi gyöngyünk befoglalásának váza.





































3. lépés
Vágjunk le egy 26 cm-es darabot a 0,6 mm-es drótból, és egy 1 méterest a 0,3 mm-esből. A vékonyabbat hajtsuk félbe, majd kezdjük el feltekerni a 0,6-osra a közepén. Miután 40-szer körültekertünk, formázzunk hurkot, és rögzítsük a közepét a képen látható módon. A hurok mindkét oldalán végezzünk újabb 40 tekerést, majd a két szárból formázzunk újabb két hurkot, amelyek menjenek át az elsőn. Ezt ismételjük meg mindkét oldalon újabb 55-55 tekerést követően.

4. lépés

A díszítőelemet rögzítsük az alaprészhez kétszer 7 tekeréssel mindkét oldalon, ahogy a kép is mutatja. Ezután mindkét oldalon 40-szer tekerjük körbe a 0,6-os drótot.


























 


5. lépés

Miután a 0,6 mm-es drót mindkét szárán végeztünk a 40 tekeréssel, a betekert résztől kb 1,5 cm-re vágjuk el a drótot, és a végein formázzunk belőlük spirálokat. Hajlítsuk meg a drótokat, közben próbáljuk helyére a központi gyöngyöt, majd rögzítsük a spirálokat az alaphoz. Ezek után helyezzük el a központi gyöngyöt.























 
6.lépés

Végezzünk 3 tekerést az alap 0,8 mm-es dróton (mindkét oldalon), majd kicsit hajlítsuk meg, és újabb 2-2 tekeréssel rögzítsük a 0,6 mm-es dróthoz. Ezáltal a központi gyöngy befoglalása elkészült.
Az akasztó elkészítése: a vékony huzalokra fűzzünk fel két sima gyöngyöt a képen látható módon, majd kétszer tekerjük körbe a határoló drótokat mindkét oldalon. Ezt ismételjük meg háromszor.





















 

7. lépés

Miután elkészültünk a 3 sor gyöngyös résszel, még kétszer tekerjük a körbe a határoló szálakat, majd közülük a szélsőt, a körbetekert résztől 1,5 cm-re vágjuk le, és formázzuk spirállá a végét. A megmaradó 0,8 mm-es drótot két szárát 40-40-szer tekerjük körbe.











 
 
 


8. lépés

Vonalzó használatával hajlítsuk meg az akasztó-részt. Az alkotó drótok végeit vágjuk le kb 1 cm-re a betekert résztől, és formázzunk belőlük fél hurkokat. Rögzítsük őket a központi gyöngy befoglalásának hátsó részéhez. Nyomjuk őket össze, és készen is vagyunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése