Oldalak

2011. június 13.

Halszálka tutorial - Kricsár Annamáriától

Tutorial elérhetősége:
Készítette:
Kricsár Annamária

(Itt a további bejegyzések gombra kattintva olvasható.)

Újabb tutorial készült, most egy alap technikáról.

A halszálka mintát nagyon sokféleképpen tudjuk használni, fülbevalókhoz, nyakláncokhoz, karkötőkhöz, de akár gyűrűkhöz is. Különböző gyöngyökkel készíthetjük, nem fontos, hogy gömbölyű legyen. Sőt akár egyszerre több gyöngy köré is elkészíthetjük a mintát, de el is hagyhatjuk a gyöngyöt, mindegyiknél más hatást érünk el.
Szükség van kúpos fogóra, lapos fogóra, valami eszközre a drótvágáshoz. Az alaphoz vastagabb drótot használjunk. A minta készülhet ugyanilyen vastagból, de használhatunk vékonyabbat is.

Első lépésként hurkot hajlítunk a vastagabb drótra, ami az alap lesz, és megtörjük a szárat, hogy a hurok középen legyen. Majd ráhúzzuk a gyöngyöt.

A vékonyabb drótra is hurkot készítünk, de itt nem törjük meg a szárat.

A vékony szálat ráhúzzuk a vastagra a gyöngy fölé.

Szorosan a gyöngy mentén vezetjük a vékony szálat a gyöngy túloldalára, és ott rácsavarjuk a vastag drótra. Ügyeljünk arra, hogy a gyöngy minkét oldalán a vastag drótra felülről csavarodjon a vékony.

Szintén szorosan a gyöngy mentén vezetjük tovább a vékony szálat a kiindulási ponthoz.

Itt is rácsavarjuk a vastagra, szintén vigyázva arra, hogy ugyanabban az irányban kerülje az alapszárat, mint eddig.

Megint lefelé indulunk, szintén szorosan a gyöngy mentén. A második vékony sor így az első alá kerül. (Létezik más készítési mód is, ilyenkor a második, illetve a sokadik sort már nem szorosan a gyöngy mentén húzzuk, hanem mindig az előző sor mellé. Így a halszálkák egy síkban lesznek, és mindegyik szélesebb lesz, mint az előző.)

Ilyen a kész halszálka, felhasználhatjuk arra, amire csak szeretnénk.

Oldalról látszik, hogy a sorok egymás alatt húzódnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése