Oldalak

2011. június 13.

Gyűrű az előző kitűzőhöz - Kricsár Annamáriától


Tutorial:
Készítette:
Kricsár Annamária

(Itt a további bejegyzések gombra kattintva olvasható.)A múltkori kitűzőmhöz illő gyűrű elkészítését mutatom most meg. Sokan medált vagy karkötőt készítettek belőle, ahhoz jól jön egy gyűrű, hogy szett legyen belőle.


Hozzávalók: vastagabb drót (nálam 0,9 mm-es réz), vékonyabb drót (0,3 mm-es réz), valamilyen gyöngy, kúposfogó, laposfogó, körömcsipesz (vagy más vágóeszköz).


A vastagabb drótból vágunk három szálat, jóval nagyobbat, mint amekkora az ujjunk kerülete. Két szálat összefogunk, és a képen látható módon elkezdjük a vékony dróttal összefogni. Az elején is hagyjunk jó sokat a vékony drótból, ne a végén kezdjük, mert akkor nem lesz elég a csigakészítéshez. Más mintát is lehet választani, igazából tökmindegy, hogy hogyan csináljuk, csak szabályos legyen. Én most 3 tekerést csináltam, aztán a két szál közé vezettem a vékony drótot.


Hozzáfogtam a harmadik szálat is, és most az alsó kettőn csináltam a 3-as tekerést, aztán az alsó és a középső szál közé vezettem a drótot.


Újból az első két szálon megy a 3-as tekerés, aztán így tovább...


..., míg a kellő hosszúságot el nem érjük. Ezt az első gyűrű készítésénél igazából csak próbával lehet tudni, hogy mekkora is.


Elkezdjük felfűzni egyesével a gyöngyöket. Minden gyöngy után rácsavarjuk a vékony drótot valamelyik vastag szálra.Ha úgy látjuk, hogy már elég a gyöngy, a vékony drótot rátekergetjük a felső szálra...


..., amit méretre vágtunk, akkorára, hogy egy megfelelő méretű csigává tudjuk majd feltekerni. A végére kis hurkot hajlítunk a kúposfogóval.Ha végigtekertük, elkezdjük kialakítani a csigát. Itt nem annyira fontos, hogy nagyon szoros legyen a vékony dróttal való betekerés, mert akkor a csigát nem tudjuk szorosra hajlítani. De ha nem tömör csigát akarunk, mehet szorosan is.


Ha kész a csiga, a vékony drótot továbbvezetjük a második szálhoz, azt is körültekerjük.Ugyanolyan csigát készítünk erre is.Jön az utolsó szál becsavarása...


Kész a gyűrű feje.


Ráigazítjuk valami hengeres formára, ami kb olyan vastag, mint az ujjunk.


A még üresen maradt másik véget is eldolgozzuk: ugyanolyan csigákat készítünk ide is.


Ilyen a kész gyűrű.


Szettben így néz ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése